ARN: Dålig täckning inte skäl att få avsluta surfabonnemang

11 september, 2013 i Konsumenträtt, Tele- och internet

Det är konsumenternas ansvar att kontrollera täckningen där det ska användas. Det är utslaget efter ett ARN-beslut, skriver Telekområdgivarna. ARN avgjort ett fall där en konsument ville avsluta sitt mobila bredbandsabonnemang utan kostnad eftersom hastigheten varierade mellan 0,2 och 5,5 Mbit/s, samtidigt som hans abonnemang skulle stödja ”upp till 32 Mbit/s”. ARN menar att det inte finns, till skillnad från vid fasta bredbandsuppkopplingar, någon realistisk möjlighet för operatören att på förhand kontrollera vilken kapacitet en konsument kan förvänta sig på en viss plats. Något som var viktigt i ARN:s bedömning var det faktum att konsumenten inte hade fått något specifikt löfte från operatören om vilken hastighet som skulle kunna uppnås. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.