EU vill slopa roamingavgifter från 2016

11 september, 2013 i Tele- och internet

Ansvariga kommissionären Nellie Kroes har länge kämpat för att få bort roamingen redan till nästa år, men har stött på patrull hos såväl telekomindustrin som tunga EU-politiker, skriver SR Ekot. – Jag tror att det här är ett exempel på att alla vill ha en inre marknad, tills man ska göra det. För det är ett problem för de nationella operatörer som i dag har en trygg och lugn marknad, som har sina oligopol. De är rädda, så klart, för att få en konkurrens som rubbar den nuvarande situationen, säger moderaternas EU-parlamentariker Gunnar Hökmark. Kompromissförslaget verkar nu bli att EU inte inför ett förbud mot roamingavgifter utan att man ska få operatörerna på mer frivillig väg överge roaming på några års sikt. Hur det i slutändan blir avgör Europaparlamentet och medlemsstaterna. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.