KO: Glädjande beslut

16 september, 2013 i Konsumenträtt

Det är Konsumentverket som får i uppdrag att bygga upp den nya konsumentupplysningen. I ett pressmeddelande som skickades ut på söndagen, säger Gunnar Larsson, KO och Konsumentverkets generaldirektör, att det är ett ”glädjande beslut, inte minst för alla dem som i dag saknar konsumentupplysning i den egna kommunen”. Till pressmeddelandet >> I en längre kommentar idag skriver han tycker ”att regeringen tar ett viktigt steg” i och med den centrala vägledningstjänsten. Särskilt eftersom ”nedrustningen av den kommunala konsumentvägledningen har pågått i flera år”. Samtidigt tar han upp att en centraliserad konsumentupplysning inte räcker för att tillmötesgå behoven och att de kommunala konsumentvägledarna kommer fortfarande spela stor roll. Han hoppas att den centrala vägledningstjänsten inte kommer få den konsekvensen att kommunerna nu helt lägger ned sin konsumentvägledning. Läs KO:s egna ord här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.