Ny våg av bedrägerier med falska id-kort

16 september, 2013 i Bedrägeri

Förra året drabbades 65.000 svenskar av id-stöld. Sammanlagt blev de av med 2,7 miljarder kronor, skriver SVT Nyheter. Trenden är lika deprimerande det här året med anmälningar som fortsätter att öka. Polisen har nu stora problem med bedragare som beställer förfalskade legitimationer från internet. Legitimationer som näst intill är perfekta till utformning och utseende och som i första hand används för kreditköp i butiker. – Problemet är att det är så lätt att få tag på personuppgifter i Sverige. Om jag fick bestämma så skulle man ändra reglerna för att få ut identitetsuppgifter om en annan person, det skulle begränsas, säger Jan Olsson, citypolisens bedrägerisamordning i Stockholm. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.