KO stämmer bolaget bakom VitaePro

17 september, 2013 i Hälsa

KO går till domstol för att få stopp på Vitaelabs marknadsföring av kosttillskottet VitaePro. Enligt KO använder sig Vitaelab av påståenden som är förbjudna enligt lag. Det meddelar man i ett pressmeddelande idag. Konsumentverket har i flera år fått in ett stort antal anmälningar från konsumenter som har ifrågasatt om det finns vetenskapliga belägg för de påståenden som görs i Vitaelabs reklam. Konsumentverket har flera gånger anmärkt på marknadsföringen men företaget har endast delvis gått med på verkets krav. Eftersom det är så tydligt att Viaelab inte följer lag och föreskrifter, väljer KO nu att stämma företaget i Marknadsdomstolen. Till pressmeddelandet >> Hela stämningsansökan kan läsas här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.