Sydsvenskan: Hjälp oss kartlägga mobilnätet

20 september, 2013 i Tele- och internet

En stickprovskontroll från PTS i våras visade på stora brister i täckningskartorna hos flera mobiloperatörer, skriver Sydsvenskan. Mobiloperatörerna är väl medvetna om att det finns ett glapp mellan teori och verklighet. De är knappast förvånade över det regeringsuppdrag PTS och Konsumentverket fått om att ge förslag på hur mobiloperatörernas ska kunna avkrävas mer korrekt information. – Alla vill ha täckning, ingen vill ha master. Så fungerar det, säger Erik Hörnfeldt, informationschef på Tre. En ny svaghet när det gäller täckningen är att smarta mobiler ofta har sämre mottagning än äldre mobiler. Till artikeln >> Mobiloperatörerna måste bli bättre på att visa hur deras mobiltäckning fungerar i verkligheten. Det menar konsumentminister Birgitta Ohlsson. För att ta reda på hur mobiltäckningen ser ut i Skåne tar Sydsvenskan nu läsarna till hjälp. På deras hemsida kan skåningar på en karta rapportera om var det finns brister i de olika mobilnäten. Något konsumentminister ger tummen upp för. – Jag tycker det är bra med den här typen av initiativ där konsumenterna kan trycka på och utöva sin makt, säger hon. Till artikeln >> Direktlänken till rapporteringssidan är www.sydsvenskan.se/mobilkartan

5 svar på Sydsvenskan: Hjälp oss kartlägga mobilnätet

 1. Hej bor på Kroksbäck i Malmö. har 3 abonnemang som aldrig har full täckning i området. På natten går täckningen ner till en stapel så det inte går att surfa på nätet.

  MVH Ronni Hylander Norrbäcksgatan 37 21624 Malmö

 2. Här i Simrishamn fungerar Telia mycket dåligt! Flyttat från Norrland där Telia fungerar i glesbygden men ej överallt i Skåne. Har hus på Gamla vägen i Gamla Simrislund och måste gå ut på gatan för att få kontakt med nätet. Det gäller flera så där står vi på gatan och ringer med våra mobiler anslutna till Telia. Däremot får vi in Bornholm ibland! Måste säga att Sveriges största mobiloperatör borde tänka mer på sina kunder.

 3. Här på landet utan för Vellinge får vi ofta gå ut för att få bra kontakt. Fungerar ibland men då är det vanligtvis annan operatör som ringer oss.

 4. Nästintill obefintlig täckning telenor och tele2 i löderups strandbad

 5. Hej!
  Vi bor i Mannarp mellan S.Rörum och Ekerödsrasten och har i mer än två år försökt att få Telia att förstå att vi inte har någon telefonkontakt med omvärden i mer än 50 % av tiden då vi är hemma.
  Jag har behov av att kunna bli nådd av mina medarbetar som ofta jobbar ute längs våra vägar på kvällar och nätter.
  När vi väl kan ringa så bryts våra samtal och det går över till Nödsamtal och då är man bortkopplad.
  Hjälp oss att få värdig telefonkommunikation som motsvarar vad man kan begära år 2013.

  Med vänlig hälsning

  Maud & Åke Åkesson
  Mannarp
  Hörby
  070-2330300