Banken la ut kundernas fakturor på nätet

26 september, 2013 i Ekonomi

Resurs Bank har lagt upp sina kunders kontoutdrag och fakturor helt öppet på nätet, skriver Aftonbladet. Upptäckten gjordes av en kund som sökte efter Resurs Bank på Google och vem som helst kunde läsa av kontonummer och de lösenord som krävs för identifiering för bankens telefon- och internettjänster. Hur många kunder som drabbats och hur länge fakturorna legat ute på nätet är oklart. Till artikeln >> – Om kontouppgifter röjs eller publiceras bryter man mot bank- och finansieringsrörelselagen. Banker som gör ett misstag som bryter mot regelverket måste rapportera det till oss, säger Lars Malmström, chef på konsumentenheten på Finansinspektionen. Någon anmälan har inte lämnats in än. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.