SEB motarbetar snabb amortering

27 september, 2013 i Ekonomi

Den lägsta amorteringstiden hos SEB är 30 år jämfört med övriga bankers 10 år, skriver Dagens industri. ”Jag ville ändra min amortering från 2.000 till 3.000 kronor men banken sa att den högsta amortering jag kunde ha var 2.500 kronor då det skulle betala av lånet på 30 år och det var det minsta tillåtna” har en kund skrivit på tidningens hemsida. Finansinspektionens analyschef Malin Omberg tycker ”att kunna amortera snabbare ska vara en rättighet” men Mats Torstendahl, chef över kontorsrörelsen på SEB, säger att det ”nog” varit mer tekniken som gjort att man satt gränsen till 30 år. – Det handlar inte om några affärsmässiga överväganden, säger han samtidigt som han lovar att kunder kan genom andra lösningar amortera snabbare. Till artikeln >> Olika kunder som blivit drabbade har hört av sig till Dagens industri och berättat om SEB:s snåriga regler för amorteringar. Bland annat ville en kund göra en snabb avbetalning på det rörliga lånet men fick nej av SEB. I stället blev kunden tvingad till att lägga upp amorteringar på de bundna lånen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.