Börje blåstes på tjänstepensionen

1 oktober, 2013 i Ekonomi

Börje såg fram emot att börja ta ut hela sin pension på sin 65-årsdag, och särskilt tjänstepensionen. Men när han fick besked om att tjänstepensionen bara skulle vara 788 kronor blev han väldigt besviken, skriver Byggnadsarbetaren. Han började efterforska och det visade sig att en av hans tidigare arbetsgivare, under två och ett halvt år, inte betalat in någon tjänstepension alls. Företaget hade dessutom nu gått i konkurs. Två saker gjorde dock att Börje klarade sig från att förlora pengar. Att arbetsgivaren hade kollektivavtal och att Börje hade kontrolluppgifter från åren då det saknades inbetalningar gör att den så kallade garantifonden som LO och Svenskt Näringslivs skapat ihop träder in och ersätter. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.