Allt fler luras av bedragare

7 oktober, 2013 i Bedrägeri

Bedrägeribrott som exempelvis internetbedrägerier och kortrelaterade bedrägerier är den nya, moderna typen av stöldbrott, som oftast drabbar privatpersoner och småföretag. Inom Malmö polisområde ökar dessa mest – bara det senaste halvåret är ökningen 30 procent, skriver Skånskan. – Varje dag tar vi emot 15-20 nya bedrägerianmälningar och vår bedrägerirotel har fullt upp med att utreda dem. Men det är svårt att identifiera brottslingar när det gäller de nya brotten. Vår uppklarningsprocent ligger på max 20 procent, säger Stellan Andersson, chef för bedrägerienheten i Malmö. Han berättar bland annat om hur 60 Malmöbor fått sina personnummer kapade av en 18-åring som har beställt prylar för minst 300 000 kronor på internet i deras namn. Läs mer >> – Folk är lite naiva och tror att de är skyddade mot olika bedrägerier. Men det gäller att vidta vissa förebyggande åtgärder, menar Stellan Andersson. Malmöpolisens bedrägerienhetens tips på hur man kan undvika bedrägerier eller hur man ska göra när man väl är utsatt kan läsas här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.