Lokal konsumentvägledning kan vara hotad

7 oktober, 2013 i Allmänt

Den kommande centrala, nationella, konsumentvägledningen kan bli ett hot mot den lokala konsumentvägledningen, däribland Konsument Södra Småland med säte i Ljungby, skriver SR Kronoberg. Kommunerna kan komma att för lättvindigt hänvisa till den nationella konsumentvägledningen. Det tror Maria Johansson som är rådgivare på Konsument Södra Småland som i dag omfattar 13 kommuner. – Vi ser att det behövs mer lokalt i stället för den nationella satsningen, att man kommer närmare medborgarna. Det handlar ofta om komplicerade ärenden som man behöver extra hjälp med, man behöver kanske komma in med ett avtal eller en blankett i hand som man får hjälp att tolka. Det kan vara äldre utan dator eller personer som inte har svenska som förstaspråk som behöver extrahjälp, säger Maria Johansson. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.