Privata tandläkare nobbar prisjämförelse

7 oktober, 2013 i Allmänt, Ekonomi

Det är stora skillnader i pris hos tandläkaren men svårt för patienterna att jämföra, skriver SVT Nyheter. Trots att det är en stor utgift för många svenskar att gå till tandläkaren så finns det varken någon enkel eller tillförlitlig prisjämförelse. Förra året startades en ny prisjämförelse på regionernas och landstingens gemensamma webbsajt 1177.se men förutom folktandvården är det bara nio procent av privattandläkarna som deltar och har lagt ut sina priser. – Den siffran är alldeles för låg naturligtvis. Jag ser den här satsningen som ett misslyckande och kan bara spekulera i varför de privata tandläkarna inte är intresserade av att vara med, säger Sofie Zetterström på landstingsägda Center för ehälsa. På Privattandläkarna tycker man att systemet är krångligt och är anpassat för de landstingsdrivna mottagningarna. – Patienterna är ofta trogna och har inte efterfrågat den här typen av elektronisk tjänst och då väljer många tandläkare att lägga sin tid på annat, säger Lars Olsson som är näringspolitisk chef på Privattandläkarna. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.