Telias teknikskifte slår hårt

10 oktober, 2013 i Tele- och internet

Mer än hälften av alla som förlorat sin fasta telefon i det analoga nätet har fått problem med den nya tekniska lösningen. Det visar en ny utvärdering från PTS, skriver SVT Västerbottensnytt. Undersökningen visar att det är svårt att ringa, det är svårt för andra att nå en och ibland är det längre avbrott. Hittills är det enligt Telia runt 15 000 som har omfattats av teknikskiftet, och enligt bedömningar kommer totalt 50 000 att omfattas fram till år 2015. Från Telias håll tittar säger man ”det inte ska vara så här, man ska uppleva att man har en pålitlig telefon och surfförbindelse.” Läs mer >> En av de som drabbats i det pågående teknikskiftet är familjen Glänta – det går nämligen inte att ringa till dem. – Informationen har varit dålig och problemet är att vi har så dålig mobiltelefontäckning här så vi är beroende av den fasta telefonen, säger frun i familjen. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.