Gratisspelens baksida

11 oktober, 2013 i Handel

M3 skriver i en första del av en artikelserie om gratisspelens baksida om hur barn lätt kan handla för tusentals kronor i spelappar. Tidningen skriver om hur ett barn handlade det för hela 97 37 kronor. Företaget bakom spelappen, Supercell, svarade inte på pappans mejl om återbetalning av pengarna och inte heller vill företaget prata med M3. I detta fall gick banken med på att ta kostnaden. Läs mer >> I del två i artikelserien skriver tidningen om fler konkreta fall som de hittar bland Konsumentverkets hög av anmälningar av spelföretag. Samtliga handlar om barn som handlat utan föräldrarnas vetskap. Förvirringen om vilka regler som gäller eller vem som eventuellt ska betala tillbaka är stor.
Dessutom är anmälningarna antagligen bara toppen av ett isberg. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.