Danskt mobilnät ger högre mobilräkning

16 oktober, 2013 i Tele- och internet

Sydsvenskans läsares rapporter i tidningens mobilkarta visar att skåningar längs kustlinjen mot Danmark har återkommande problem med att deras mobiler kopplas upp i danska nät, trots att de befinner sig i Sverige. När det väl händer blir det högre samtals-, sms- och surfpriser och mobilräkningen kan bli en obehaglig överraskning om man inte är uppmärksam. Problemet ligger i att den danska täckningssignalen kan ibland vara starkare än den svenska och då finns det risk för att din mobil går över till ett danskt mobilnät och därmed helt andra priser. För att undvika detta är rådet att under inställningarna i mobilen välja manuell sökning – då kommer inte mobilen automatiskt skifta nät. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.