Teledirekt fällt i ARN – sålde företagsabonnemang till privatperson

22 oktober, 2013 i Tele- och internet

En kvinna blev uppringd av telebolaget Teledirekt och tecknade ett mobilabonnemang på 36 månader, skriver NSD. Avtalet gav henne 600 fria samtalsminuter, sms och en läsplatta för 351 kronor per månad. Abonnemanget var ett företagsabonnemang och kvinnan underströk att hon inte har någon aktiv firma längre men säljaren intygade att det skulle gå bra att teckna abonnemanget ändå. Kvinnan trodde då att hon tecknade avtalet som privatabonnemang. Hon skulle bittert ångra sitt val av Teledirekt. Hon fick ingen läsplatta – det som krävdes var att teckna ett särskilt avtal för det. Om hon valde att inte göra det skulle hon tvingas betala över 14 000 kronor för återstående avtalstid. När hon några veckor senare försökte säga upp avtalet genom sin ångerrätt blev hon nekad – hon hade tecknat ett företagsabonnemang och företagare saknar lagstadgad ångerrätt. När hon så småningom fick sim-kortet och första räkningen kom, visade det sig att de fria samtalsminuterna endast gällde till andra Teledirekt-kunder. Kvinnan anmälde företaget till ARN som nu rekommenderar Teledirekt att låta kvinnan ångra det ingågna avtalet. Nämnden hänvisar bland annat till att uppgiften ”firmatecknare” är överstruket i avtalet. ”Med hänsyn till detta och till vad som i övrigt har framkommit i ärendet anser nämnden att det är utrett att kvinnan har tecknat avtalet huvudsakligen för ändamål som faller utanför näringsverksamhet”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.