If: Bedragare ligger bakom bilbränderna

28 oktober, 2013 i Bedrägeri, Motor

Enligt försäkringsbolaget If är det försäkringsbedragare som ligger bakom bilbränderna. Bedrägerier som bara hittills i år kostat branschen mer än 100 miljoner kronor, skriver TT. Det hela hänger samman med att det blivit svårare att stjäla bilarna och från Ifs sida utreder man så gott som alltid alla skadeanmälningar om bilbränder. Men bedrägerierna kan få konsekvenser för oskyldiga eftersom bedragarna inte drar sig för att tända eld på en närliggande bil i förhoppningen att branden ska sprida sig till den egna, allt för att försvåra för utredarna. – Den som råkar ha bilen bredvid kanske bara har trafikförsäkring och de stackarna får ingenting för förövaren blir sällan dömd, då finns ingen motpart att kräva pengar från, säger Ifs motorexpert Fredrik Kling. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.