Skärpta krav på mobilanvändning i trafiken

28 oktober, 2013 i Motor, Tele- och internet

Från och med den 1 december skärps kraven på att använda mobiltelefon eller annan kommunikationsutrustning i motordrivna fordon – man får bara använda sådan utrustning om det inte påverkar körningen på ett trafikfarligt sätt, skriver Entreprenadaktuellt. Men något generellt förbud mot användandet av kommunikationsteknik är det inte tal om. – Regeringens avsikt handlar snarare om att stötta förare i att använda kommunikationsutrustning säkert under körning. Där behöver man arbeta brett med både information och utveckling av tekniska lösningar men också genom en skärpt syn på det trafikfarliga användandet av kommunikationsutrustning, säger Hans Yngve Berg, trafiksäkerhetsanalytiker på väg- och järnvägsavdelningen på Transportstyrelsen. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.