Test: Vinterdäck

28 oktober, 2013 i Motor, Tester

Det är snart dags att byta däck till vinterdäck, vare sig vi vill det eller inte. Vissa behöver också köpa nya vinterdäck. Dagens Indsutri skriver om hur Teknikens Värld testat 21 olika däckmodeller i kategorierna dubbdäck, nordiska dubbfria däck och centraleuropeiska dubbfria däck. Däckens uthållighet testades i sex ronder där de utsattes för ett bromsprov, vattenplaning, så kallade vägegenskaper, älgtest, komfort och rullmotstånd. Vinnaren i kategorin ”dubbdäck” blev Continental Contilce Contact, i ”nordiska dubbfria däck” blev Nokian Hakkapeliitta R2 bäst i test och i den ”centraleuropeiska” kategorin kom Pirelli Winter 210 SnowControl Serie 3 ut som vinnare. Läs mer >> Hela testet kan köpas för 35 kronor hos Teknikens Värld >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.