KRAV: EU-rapport om matfusk missvisande

31 oktober, 2013 i Handel, Livsmedel

I förra veckan rapporterade Knyt om en ny EU-rapport som listade tio vanligaste typerna av matfusk. Den visade att kategorin ekologiskt hamnar på tredje plats över livsmedel som utsätts för fusk. Men detta är missvisande, skriver organisationen KRAV på sin nyhetssida. Detta då EU:s resultat grundar sig på två kriminella bedrägerier som ägde rum i Europa de senaste åren. ”Ekologiska produkter är inte mer utsatta för bedrägeri och fusk än andra. Snarare tvärtom då ekologisk produktion är en av EU:s mest kontrollerade produktionsformer, som bland annat innebär årliga och frivilliga kontroller utöver vad svensk och europeisk livsmedelslagstiftning kräver.” Läs hela nyheten här >>

Tack till Konsument Uppsala för nyhetstipset!

Kommentarsfunktionen är avstängd.