Livsfarlig färgglad USB-laddare förbjuds

31 oktober, 2013 i Handel, Varningar

En typ av USB-laddare från importören Iluxur AB är så farlig att de återkallas från konsumenterna, skriver Testfakta. Laddaren är så dåligt isolerad att man via USB-utgången kan komma åt 230 volt. Minst 1200 exemplar har sålts av produkten som inte bara är strömförande. Den klarar inte heller myndighetens flamprov och vid överslag kan laddaren börja brinna. Dessutom är stickproppen felaktigt utformad så att stiften kan rotera. – Det är en mycket farlig produkt men nu verkar det ändå som om importören har gjort ett bra återtagande. Eftersom all försäljning har skett via nätet bör han ha nått samtliga köpare med sin information, säger Margareta Willbergh, inspektör vid Elsäkerhetsverket. Läs mer >> Myndighetens pressmeddelande om varningen kan läsas här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.