Utredning om konsumentskydd vid telefonförsäljning

31 oktober, 2013 i Konsumenträtt

För snart två månader sedan skrev justitieminister Beatrice Ask och konsumentminister Birgitta Ohlsson i ett debattinlägg i DN att man ska utreda konsumentskyddet vid telefonförsäljning. Nu meddelar Birgitta Ohlsson i ett pressmeddelande att hon ger hovrättsrådet och avdelningsordföranden för ARN, Anne Kuttenkeuler, att hålla i utredningen. ”Utredningen ska ta ett helhetsgrepp om telefonförsäljning som försäljningskanal och kartlägga de problem som finns och föreslå åtgärder. Bland de möjliga lösningarna ingår skriftligt godkännande före bindande avtal och att konsumenter i förväg måste godkänna att telefonförsäljare tar kontakt.” skriver justitiedepartementet i pressmeddelandet. Och det kommer ta tid – utredningen ska vara klar i april 2015, vilket i sin tur betyder att en eventuell lagändring inte kan vara på plats förrän 2016. Till pressmeddelandet >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.