Olåst brevlåda ökar risken för identitetskapning

1 november, 2013 i Bedrägeri, Handel

Genom att bevaka din olåsta brevlåda kan identitetstjuvar inte bara komma över ditt personnummer, utan även adressändra posten och på så vis beställa varor i ditt namn, skriver SR Västerbotten. Anna Bülow från kreditupplysningsföretaget UC säger att fallen av identitetskapningar och kreditbedrägerier ökat och att ett personnummer i fel händer kan få oerhörda konsekvenser. – Med någon annans personnummer kan en bedragare söka krediter eller lån, det kan vara SMS-lån, bolån, billån. Man kan beställa varor via internet, ansöka om mobilabonnemang eller köpa varor i en fysisk butik på avbetalning. Då räcker det oftast med ett personnummer, namn och adress, berättar Anna Bülow från kreditupplysningsföretaget UC. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.