Kalmarhem slopar hyresavier

6 november, 2013 i Ekonomi, Handel

Den första januari slutar Kalmarhem att skicka ut hyresavier, vilket har fått många äldre att bli oroliga då man inte vet hur man ska få reda på vad man ska betala i hyra, skriver Barometern OT. Pensionären Britt betalar olika varje månad då Kalmarhem tar betalt utifrån hur mycket ström och vatten hon förbrukar.  Förbrukningen och kostnaden redovisas på hyresavin varje månad och hon ringde Kalmarhem för att fråga hur de skulle redovisa kostnaden från och med januari. Hon blev häpen över svaret. – De sa att jag skulle ringa varje månad och så skulle de berätta för mig hur mycket el och vatten jag har använt. Det var det mossigaste jag har hört, säger Britt. Läs mer >> Britt Johansson, Kalmarhems VD, tycker att det är ett naturligt steg att slopa avierna och hoppas att de flesta går över till autogiro istället. Hon hänvisar till företagets elektroniska tjänster för folk som vill fortsätta ha full kontroll över hyresfakturan. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.