”Sju av tio småföretagare kontaktas av bedragare”

8 november, 2013 i Bedrägeri, Handel

Bedragare som försöker lura småföretagare på pengar är ett växande problem, skriver Trygg-Hansa i ett pressmeddelande. Enligt en Novus-undersökning som försäkringsbolaget låtit göra visar den att sju av tio småföretagare har under det senaste året blivit kontaktade av bedragare som försökt lura dem på pengar. Fyra av tio småföretagare har mottagit en bluffaktura det senaste året, många av dem ignorerar betalningskravet och slänger fakturan. Något som man absolut inte ska göra, skriver försäkringsbolaget och berättar hur man ska gå tillväga för att göra ett bestridande. Försäkringsbolaget tipsar också om att man kan använda sin företagsförsäkrings rättsskydd om bluffakturan är på ett lite större belopp, över ett halvt prisbasbelopp (22 250 kr för år 2013). Försäkringen kan ge ett företag möjlighet att anlita ett ombud som hjälper till att tillbakavisa ett ogiltigt krav, skriver man i pressmeddelandet som kan läsas här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.