Allt fler butiker tar bort kontanter

11 november, 2013 i Handel

Allt fler butiker avskaffar möjligheten för kunden att betala kontant. Detta för att minska rånrisken och slippa kostnader för kontanthantering, skriver SVT Nyheter. Idag betalas 70 % av alla köp inom handeln med kort och 30% med kontanter. – I vissa affärer kan det vara så att redan 90-95% av varorna betalas med kort. Då kan handlarna tycka att det är onödigt att hålla på med kontantbetalning, säger Bengt Nilevall, betalansvarig på Svensk Handel. Organisationen spår snabb utveckling av elektroniska lösningar, närmast i tiden ligger betalningar via mobilen. Läs mer >> SVT Nyheter skriver också om hur skokedjan Scorett i en handfull butiker testar att endast ta emot kort som betalning. – Folk i allmänhet är väldigt positiva. Det är bara någon enstaka person som klagat. De allra flesta i vår målgrupp är ju vana att betala med kort, säger Peter Blomquist, vd på Scorett. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.