Mobiljättarna tjänar på insamlingarna – backar efter kritik

18 november, 2013 i Tele- och internet

Mobiloperatörerna tjänar stora belopp på insamlingen till nödställda, skriver SvD. Bara på de senaste dagarnas sms-gåvor till nödställda i Filippinerna har WyWallet – företaget som ägs av Telia, Tele2, Telenor och Tre och hanterar sms-betalningar – fått in runt 700 000 kronor. – Vi är en betalplattform och behöver ha täckning för våra kostnader för att det här ska fungera. Fokus är nu att göra det så smärtfritt som möjligt, så att så många människor som möjligt kan skänka på ett smidigt sätt, och att fler människor får hjälp, säger Adam Hasslert, marknadschef på WyWallet. Läs mer >> Men det tog inte många timmar innan företaget insåg vilket tryck som höll på att uppstå och meddelade att man efterskänker de 700 000 kronor som de hittills har haft i intäkter på sms-bidragen. – Efter att det här kom ut har vi pratat och bestämt oss för att efterskänka hela vår intäkt, runt 700 000 kronor, och själva stå för de kostnader vi har för transaktionerna, säger Adam Hasslert, marknadschef på WyWallet. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.