Polisen varnar för Kongo-nummer: Ring inte tillbaka

18 november, 2013 i Bedrägeri, Tele- och internet

Under förra veckan har flera personer blivit uppringda på sina mobiltelefoner och hört ljud från en kvinna som verkar befinna sig i nöd, skriver Expressen. Samtalet har sedan avbrutits och i telefonen har ett telefonnummer med landsnummer 242 för Kongo visats. Polisen uppmanar allmänheten att inte ringa tillbaka. – Vi har varit i kontakt med teleoperatörerna och det är uppenbart att om man ringer upp något av de tre nummer som figurerat så debiteras en mycket hög kostnad på uppringarens mobil. Det här är helt klart ett bedrägeriförsök, säger polisens pressinformatör Sven-Erik Olsson. Läs mer >> Metro skriver om hur det bara under söndagsmorgonen registrerades 700 inkommande samtal per minut till operatören Tres kunder. – Det verkar som att numren rings upp automatiskt i nummerordning av en trave datorer någonstans, säger Tres press- och informationschef Erik Hörnfeldt. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.