Företagare lurades in i ett abonnemang

27 november, 2013 i Bedrägeri

Pia och hennes dotter startade ett företag tillsammans och ett år efter att de var verksamma fick Pia en telefonförsäljare på luren som frågade om hon ville förlänga sitt abonnemang på en webbtjänst. Eftersom Pia trodde att det var ett abonnemang dottern tecknat, tackade hon ja, skriver SR Sjuhärad. När det senare visade sig att det inte stämde var det försent att säga upp avtalet. Det finns ingen lagstadgad ångerperiod för företagare och avtalet var bindande. – Vanligt scenario. Just nyetablerade småföretagare är i riskzonen, och framför allt kvinnor och invandrare. De företag som sysslar med det här vet precis vilka knappar de ska trycka på, säger Per Florén, näringslivsutvecklare på Herrljunga kommun, som också hjälpte Pia att häva avtalet. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.