Fler farliga gelégodis upptäckta

28 november, 2013 i Handel, Livsmedel

Knyt rapporterade tidigare i veckan om Jelly-godis som innehåller ett tillsatsämne som riskerar att kväva konsumenter. Nu har Helsingborgs kommun hittat fler godisprodukter som har en liknande tillsats och som kan kväva människor, rapporterar FoodMonitor. Godiset går under varumärket Pipo och har sålts av grossisten Achau Lien Import & Export AB. Läs mer >> Livsmedelsverket skriver i ett pressmeddelande om samtliga tillsatser som inte är tillåtna i gelégodis i minibägare. – Företagen måste omedelbart ta sitt ansvar och se till att gelégodis i minibägare som innehåller otillåtna tillsatser tas bort från marknaden, säger Jan Sjögren, chef för enheten för kontrollstöd på Livsmedelsverket. Till pressmeddelandet >> Verket har också skapat en lista gelégodis i minibägare som innehåller otillåtna tillsatser. Den kommer uppdateras fortlöpande under det kontrollarbete som nu pågår. Till listan >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.