”Karlshamnsbostäder bryter medvetet mot lagen”

10 december, 2013 i Ekonomi, Konsumenträtt

I ett pressmeddelande skriver Hyresgästföreningen att kommunala Karlshamnsbostäder skickat ut ”bluffakturor som hyresgästerna inte ska betala”. Detta efter att förhandlingarna om hyreshöjningar avslutats i oenighet. Då ska egentligen Hyresmarknadskommittén ta över, enligt Hyresgästföreningen, och besluta om vilken höjning som ska gälla. Istället har Karlshamnsbostäder gjort en direktavisering, det vill säga nya hyresavier med en hyreshöjning som inte är förhandlad. Till pressmeddelandet >> Teorin som bostadsbolaget utgår ifrån är att de kunder som betalar den nya hyran också accepterat och bundit sig till den nya hyresnivån. SVT Plus gjorde en granskning för någon vecka sedan kring detta där det framkom att man inte alls ingått ett bindande avtal. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.