Debatt: Ingen ska nekas bankkonto

11 december, 2013 i Ekonomi, Konsumenträtt

De flesta har nog hört om hur knepigt det är att öppna ett bankkonto i utlandet. Bankerna nekar av olika anledningar men ett förslag som ska röstas om imorgon ska sätta stopp för detta. I en debattartikel i Dagens Industri skriver Olle Ludvigsson, EU-parlamentariker för Socialdemokraterna, att enligt det aktuella förslaget ska bankerna kunna neka en endast om de misstänker kriminalitet. ”Rätten ska omfatta samtliga vardagstjänster utom krediter. Kostnaderna för kontot ska begränsas till vad som är rimligt. Överpriser ska inte vara tillåtna.” skriver han. Han hoppas att de svenska borgerliga ledamöterna röstar ja ”trots blandade signaler från deras grupper”. Till debattinlägget >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.