KO stämmer Elgiganten & Media Markt

16 december, 2013 i Ekonomi, Handel, Konsumenträtt

Elgigaten och Media Markt bryter mot reglerna när de lockar kunder med erbjudande om krediter och långa avbetalningstider. Det anser KO som nu drar både bolagen inför Marknadsdomstolen för att få stopp på marknadsföringen, skriver KO i ett pressmeddelande. Elektronikkedjornas reklam har enligt KO mer fokus på krediterna än på själva varorna. KO anser inte att det är förenligt med god kreditgivningssed, som innefattar att vara måttfull i sin reklam. – Vad du som konsument kanske inte tänker på är att krediten som verkar så förmånlig i reklamen i själva verket betyder att du får betala 500 kronor i månaden i fem år, dessutom för en produkt som är omodern och kanske till och med trasig efter bara ett par år, säger Gunnar Larsson, KO. Till pressmeddelandet >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.