Debatt: Staten bör ta över livsmedelskontrollen

7 januari, 2014 i Handel, Livsmedel

Ibland blir det om inte oheliga, så oväntade allianser i vissa frågor. Sveriges Konsumenters generalsekreterare Jan Bertoft och Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist har gått ihop och skrivit en debattartikel i SvD om livsmedelskontrollen. Båda kritiserar systemet i sig som man anser vara komplicerat jämfört med andra länder. Debattörerna anser inte det vara rimligt att livsmedelskontrollerna ska ligga på såväl kommunerna som länsstyrelserna och staten. Man vill att livsmedelskontrollen förstatligas och pekar på hur Danmark med framgång gjort detta för över tio år sedan. ”Nu är det dags för svenska politiker att våga ta steget”, skriver dem i debattartikeln som kan läsas här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.