Lurades till bilköp med ett falskt protokoll

15 januari, 2014 i Bedrägeri, Motor

En bilspekulant såg en annons på nätet och tog kontakt med säljaren som berättade att bilen fått en del anmärkningar på senaste bilbesiktningen men att han skulle fixa dessa för att sedan besikta om bilen. Då skulle en eventuell affär vara aktuell och vid nästa kontakt visade säljaren upp ett besiktningsprotokoll som visade att bilen inte hade några anmärkningar, skriver Trelleborgs Allehanda. Männen genomförde bilaffären för 23 000 kronor men senare skulle det visa sig att protokollet var falskt. Transportstyrelsen skickade nämligen ett brev till den nya ägaren om att bilen skulle få körförbud om inte en rad fel åtgärdades. Bilköparen har nu gjort en polisanmälan om bedrägeri genom urkundsförfalskning. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.