Socialdemokraterna: Så vill vi strypa sms-lån till unga

28 januari, 2014 i Ekonomi, Konsumenträtt

I en debattartikel i SvD skriver Magdalena Andersson, socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson, och Veronica Palm, partiets ansvariga för konsumentpolitiken, om hur Socialdemokraterna vill sätta stopp för snabblånen. Bland annat vill man göra det svårare att ta lånen på impuls eller berusat tillstånd och nämner Finland som en utgångsmodell där man inte kan ta lån nattetid. Sätta stopp för ockerräntorna är ett annat förslag – dock oklart hur man tänkt sig men nämner Finlands modell med ett räntetak. Vidare vill man sätta stopp för snabblåneföretagens möjlighet att skicka ärenden till Kronofogden om de inte gjort en ordentlig kreditprövning innan de utfärdat lånet och företagens möjlighet för att sälja lånen vidare ska också begränsas. Läs hela debattartikeln här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.