Här är riskerna med att överge kontanter

29 januari, 2014 i Handel

Sedan 2008 finns det 19 miljarder mindre kontanter i cirkulation i Sverige. Detta sedan vi svenskar är bland de flitigaste kortbetalarna i Europa, skriver P3 Nyheter. Men i en rapport från Riksbanken tar man upp att samhället blir sårbart då nya betalmetoder, som kort- och sms-betalning är teknikberoende. Svensk Handel som är stora anhängare av kortbetalningar håller med Riksbanken: – Man blir sårbar när man blir alltmer beroende av modern teknik. Ska alla betalningar ska digitalt med kort krävs ofta internetuppkoppling och strömtillförsel. Blir det strömavbrott eller om telekommunikationer slås ut, då är man strandsatt om man inte kan betala med kontanter, säger Erik Boman på organisationen. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.