Kortare uppsägningstid snart här

30 januari, 2014 i Konsumenträtt, Tele- och internet

I oktober påbörjade regeringen lagprocessen för bättre konsumentvillkor vad gäller uppsägningstid och operatörslåsta mobiler. Nu ska själva lagförslaget till riksdagen, där IT-minister Anna-Karin Hatt väntar sig brett stöd för förslagen, skriver TT. Förslagen är att det dels ska vara en maximal uppsägningstid på en månad – mot dagens vanliga på tre månader – för tele- och kommunikationstjänster, dels att man ska få sin mobil upplåst efter bindningstiden så att man kan använda den med valfri operatör. – Man ska kunna rösta med fötterna. Konsumenterna ska få en starkare ställning så att teleoperatörerna får ett tryck på sig att tillhandahålla bättre tjänster och korrekt information, säger Anna-Karin Hatt. Reglerna föreslås träda i kraft 1 maj i år. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.