3 av 10 struntar i att kolla upp hantverkare

10 februari, 2014 i Handel

Att anlita hantverkare är ofta dyrt och kan bli ännu dyrare om det blir oenighet med den som utför jobbet, och trots det är det så få som 3 av 10 som kontrollerar hantverkaren i förhand. Det visar en undersökning som försäkringsbolaget If står bakom, skriver TT. Joséphine Slotte, jurist på Konsumentverket, rekommenderar kontroll, men hon tror att många känner obehag av att fråga. – Det finns en risk att man känner att man inleder samarbetet med att misstro någon, att det känns obekvämt. Men man bör som konsument skilja på sak och person. Om man väger det obehaget mot de eventuella kostnader som kan uppstå, eller omfattningen på problemen, är det värt det – och det ska en hantverkare också räkna med, säger hon. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.