Många mobilsurfar inte på resan

18 februari, 2014 i Tele- och internet

47 procent av européerna skulle aldrig använda mobilt internet när de reser i ett annat EU-land och många går över till sms i stället för att ringa när de reser, enligt en undersökning bland 28 000 personer i EU gjord på uppdrag av EU-kommissionen. Endast en av tio fortsätter att använda e-posten som hemma och var fjärde slår helt av mobilen när de reser inom EU, skriver Telekom idag. – Jag är ärligt talat mycket upprörd över de här siffrorna. De visar att vi måste slutföra arbetet och få bort roamingavgifterna. Konsumenterna begränsar sin mobilanvändning på ett extremt sätt och detta är inte meningsfullt för företagen heller, säger EU-kommissionens vice ordförande Neelie Kroes. Läs mer >> CS skriver att svenskarna, enligt samma undersökning, ligger i topp när det gäller att spara kronor. 56 procent uppger att de stänger av dataroaming på utlandsresan. 16 procent stänger av mobilen helt och hållet. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.