Internationella ligor länsar äldres konton

19 februari, 2014 i Bedrägeri

Den äldre personen har i butiken blivit pålurad en hundralapp av en kvinna i ligan. Utanför butiken stoppas den äldre personen av en annan i ligan, som skriker ”money, money”. Den äldre personen tror att hundralappen tillhör den skrikande mannen och i samband med han plockar upp sin plånbok blir han av med körkort och kontokort. Ligan har också riktat in sig på att notera personens kortkod i butikskassan. Så går bedrägerierna till och polisen jagar nu flera internationella ligor med samma tillvägagångssätt som ger sig på pensionärer i Västsverige, skriver GT. – Tydligen är det tre olika konstellationer som jobbar var och en för sig. Vi har kunnat följa dem genom Europa, säger Kent Karlsson på polisens Circagrupp. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.