Nya PTS-krav för telekonsumenters personliga integritet

19 februari, 2014 i Konsumenträtt, Tele- och internet

PTS ställer konkreta krav på hur operatörerna ska skydda sina kunders uppgifter och kommunikation och genom nya föreskrifter vill PTS förtydliga hur operatörerna ska skydda den personliga integriteten för sina kunder, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. ”De nya föreskrifterna tar bland annat upp vem som ska få tillgång till och hantera kundernas uppgifter. Endast de personer som har rätt utbildning och som behöver uppgifterna för att kunna utföra sitt arbete ska kunna få tillgång till och hantera uppgifter om kunderna och deras kommunikation. Dessutom innehåller föreskrifterna krav på att operatörerna aktivt ska arbeta för att upptäcka och hantera integritetsincidenter.” skriver man i pressmeddelandet som kan läsas här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.