”Olyckligt slopa avdragsrätten”

21 februari, 2014 i Ekonomi

– Det är mycket olyckligt att regeringen väljer att slopa avdragsrätten för privat pensionssparande utan att någon närmare analys av behovet av privat pensionssparande har gjorts. Inom EU och i resten av Europa pågår arbeten i rakt motsatt riktning för att säkra att individer får en tillräcklig pension, säger Christina Lindenius, vd på Svensk Försäkring. Så kommenterar försäkringsföretagens branschorganisation det faktum att avdragsrätten sänks från 1 000 till 200 kronor nästa år, för att sedan försvinna helt 2016. I ett pressmeddelande skriver man: Utifrån ett konsumentperspektiv fyller avdragsrätten en mycket stor roll. Forskning visar att individer i allmänhet har ett kortsiktigt perspektiv på sitt sparande. Det behövs därför någon form av incitament för att få folk att avstå från konsumtion i nutid för att istället spara till sin framtida pension. Läs hela pressmeddelandet här >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.