TCO granskar mobiljättarna

26 februari, 2014 i Handel, Miljö

Svenska tjänstemannafacket TCO granskar hur världens största bolag inom IT- och telekom sköter sig när det bland annat gäller miljö och socialt ansvar. Alla bolag har ställt upp förutom Apple, skriver TT. Från TCO:s sida tror man att det beror på att ”Apple tycker att de har ett så starkt varumärke” att det inte behövs med någon oberoende och utomstående certifiering. TCO har en generell slutsats av sin granskning. – När det gäller gröna produkter är det inga problem. Där vill de flesta företag profilera sig i dag. Men när det gäller sociala förhållanden är det mer problematiskt eftersom flera företag blivit uthängda. Det är helt enkelt en större utmaning att diskutera mänskliga rättigheter. Vår lösning är inte att hänga ut företagen utan skapa en relation där vi litar på att de vidtar åtgärder och förbättrar, säger Niclas Rydell, chef för certifieringen. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.