Hantverkare åtalas för att ha lurat kunden

27 februari, 2014 i Bedrägeri

En man ville sälja sin lägenhet men ville före det renovera den och fick kontakt med 26-årig hantverkare. Männen besökte Ikea och Bauhaus där kök respektive golv inhandlades och lägenhetsinnehavaren betalade detta, och drog vidare till Norge dit han hade flyttat i tron om att hantverkaren skulle slutföra arbetet, skriver Östran. Men något arbete blev aldrig utfört. Hantverkaren försökte häva köpet hos Bauhaus och få pengarna – drygt 7 800 kronor – in på sitt konto men blev nekad av personalen som följde rutinerna. Han lyckades dock med motsvarande begäran i Ikea och fick 20 746 kronor på hans hustrus konto. Hantverkaren, som påstår att lägenhetsinnehavaren hade en skuld till honom, åtalats för bedrägeri och försök till bedrägeri. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.