Hygienslarv på Scan: smuts, mögel och rost

28 februari, 2014 i Livsmedel

På livsmedelsjätten Scan i Kristianstad upptäckte man nyligen listeria i ett av sina smörgåspålägg. Bakterien återfanns på golv och i golvbrunnar i fabrikslokalerna. Nu meddelar Livsmedelsverket att man vid upprepade tillfällen gjort anmärkningar gällande mögel, smutsiga ytor och rostangrepp i Scans lokaler, skriver Kvällsposten. Hade det varit fara för att köttet smutsats ned så hade man stängt lokalerna men i detta fall nöjde sig Livsmedelsverket med att ge Scan tid på sig att avhjälpa problemet. Att det uppmärksammade hygienslarvet skulle ha nån koppling till det nuvarande listeriaangreppet i ett av företagets smörgåspålägg slår Anneli Lundell, kvalitetschef på Scan, ifrån sig. – Det har inget med det här att göra, det är inte samma lokaler. Listerian nu gällde högriskområdet där färdiga rätter finns, säger hon. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.