Santo-Li lovar runt men håller tunt

7 mars, 2014 i Handel

Ett hälsovatten som antyder att du kan få bättre koordination, ökad mental styrka, bättre social förmåga, bättre humör och som till och med kan bromsa sjukdomsförloppet av Alzheimer. Så marknadsförs ”hälsovattnet” Santo-Li som innehåller 0,7 mg litium per halvlitersflaska, skriver SVT Plus. – Jag tror inte det är sant. Det finns ju studier som är gjorda på litium och som visar att det inte har någon effekt. Jag har ju kolleger som varit involverade i seriösa studier just kring litium och som har visat att det inte har effekt, säger Lars Lannfelt, professor i geriatrik vid Uppsala universitet och ledamot i Hjärnfondens vetenskapliga nämnd. Men Pehr-Johan Fager, VD för Areba Group AB som marknadsför och importer Santo-Li till Sverige, slår ifrån sig: – Jag säger ju inte att Santo-Li gör det, utan att de ämnen som finns där har i vetenskapliga studier visat sig ha effekter. Läs mer >>

1 svar på Santo-Li lovar runt men håller tunt

  1. Bedrövligt att denna artikel inte kan tas bort från ”nätet”. Det som står stämmer inte med verkligheten, vilket har påpekats för radio och TVs granskningsnämnd. Jag har försökt ha en dialog med redaktionen på Plus kring detta men utan resultat.
    Läs själv hur vi marknadsför produkten på http://www.santoli.se, en website som i princip såg lika dan ut när programmet Plus sändes.