Tiggarbluffen: Utger sig vara ”dövstumma”

7 mars, 2014 i Bedrägeri

Först ombes den drabbade att skriva på en lista och sedan tvingar den påstådda döva och stumma personen att också donera pengar. Men det handlar om organiserat tiggeri, skriver GT. – De kan bli påträngande och nästan aggressiva och visa att minst 200 kronor ska vi ha när du nu skrivit under listan att du stöder oss. De säger ingenting – de låtsas ju vara döva men är aggressiva, säger Helena Fremnell, informations- och kommunikationsansvarig för Sveriges Dövas Riksförbund. Förbundet har under 2013 och 2014 haft regelbunden kontakt med polisen och har av erfarenhet från de många samtalen förstått hur bedragarna går till väga. – Vi gör aldrig på detta sätt, och vill verkligen varna folk så de inte tror att det är vi som står bakom detta, säger hon. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.