Buffelkött såldes som oxfilé

10 mars, 2014 i Handel, Livsmedel

Drygt 1 800 kilo oxfilé sålde slut på två veckor runt nyår i en Ica-butik i Borås. Kampanjpriset var häpnadsväckande låga 89 kronor kilot. Nu har det visat sig att köttet som såldes var utblandat med buffelkött, skriver BT. Man litade på leverantören eftersom denne tidigare ska ha samarbetat med en av butikerna under en längre tid. Men innan köpet bildade leverantören ett nytt bolag som sålde köttet. Det bolaget saknade den Ica-certifiering som krävs för att sälja varor till butikerna. – Det är här som vi har brustit i vår kvalitetskontroll. Vi blev helt bedrövade när vi insåg att vi hade blivit lurade av leverantören, säger Emmy Hedell, ställföreträdande handlare för Ica Maxi Borås. Butiken har nu anmält leverantören för bedrägeri. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.