Facebook hjälper svensk polis

10 mars, 2014 i Bedrägeri

Svensk polis har fått till ett nära samarbete med Facebook i kampen mot brott i det sociala nätverket. Sedan den 1 december lämnar Facebook ut uppgifter i en direktlinje till Rikspolisstyrelsen, något som tidigare gick mycket trögare, skriver Sydsvenskan. – Vårt förhållande till Facebook har dramatiskt förbättrats sedan i höstas. Det här tror jag kommer att förbättra uppklarningsprocenten på sådana här ärenden dramatiskt. Det ser vi redan nu, säger Anders Ahlqvist, kommissarie på Rikspolisstyrelsen och IT-brottsexpert. Av hittills 78 förfrågningar har Facebook hunnit svara på cirka 70. De vanligaste är sexualbrott och bedrägerier. Facebook lämnar ut ip-adresser som kan användas för att identifiera vilka personer som står bakom konton. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.